Klara

Klara Ophaug (100) har mange gode minner frå eit langt liv, og skapar stadig nye. Ho har mange venner, både unge og eldre. «Me har det godt» er hennar positive livsfilosofi.

Klara Ophaug (100) – Fedje har eg aldri lengta i frå.

Det mest spennande som har skjedd på Fedje er nok vekkinga under krigen. I 1942 og 1943 var det so spennande, folk flokka seg til bedehuset på Fedje frå fjern og nær. Kvar veke var det ei ny som vart frelst, og ei av dei vart meg. Eg slutta å danse etter det, men aldri å synga.
Mitt beste minne er når vi vassa i holmane, meg og systra mi då vi var ung. Det var so vakkert. Tenk å få oppleva det. Margit, systra mi, var sterk som ein mann. Ho døydde i fjor, det var eit sakn. Mitt bodskap til dei unge i dag er at dei må ta vare på kjærleiken. Før var det so strengt, ein kunne ikkje gifta seg med kven man ville alltid. Men eg var heldig og gifta meg med Anton som eg fall for allereie som konfirmant.
«Me har det godt», er mitt motto. Og det har eg hatt. Og eg har det godt no. Det er inga sak å bli 100 når man har det so godt. Eg har ingen vondtar. Eg grua meg til å bli eldre før, då man måtte til Austrheim for å vera på sjukeheim. Men no som eg får vera på Fedje, her på sjukeheimen med fantastisk omsorg, og med den flotte utsikta, Fedje som er alt for meg, då har eg det godt.

 

Web levert av CustomPublish