Ruse- og garnfiske

Om vinteren er det helt klart i vannet og torsken som da er av topp kvalitet søker mot grunt vann. Dette gir gode forhold for å fiske med ruser. Rusene kan stå flere dager uten at fisk tar skade og små fisk kan settes ut igjen. Godt ut på vinteren kommer det også vandrende torsk fra havet og både hyse og stor lyr dukker opp ut over våren. Dette kan gi fin fangst på garn også. Det kreves både båt og utstyr så det er ikke alle som får gjort dette, og ikke minst må en ha lært det en gang.

Forberedelsene med setting av ruser vil bli gjort på forhånd slik at de får stå en stund mens garnene settes dagen før. Avhengig av hvor mange påmeldte det blir deles det opp i grupper slik at redskapene fordeles. De som ikke trekker ruser og garn kan fiske fra båt og land.

Vi ordner med pølser på primusen men husk å ta med rikelig med niste og drikke.

Vintersdagen på sjøen krever gode varme klær og fottøy med mer. Ta også med redningsvest og en fiskestang om du har eller får lånt det, ellers så har vi også en del utstyr til låns.

Oppmøte ved Hella kai på Radøy søndag 11. Februar kl 10.00. Det går fort 4-5 timer før vi er fornøyd. Ved dårlig vær får vi prøve å tilpasse arrangementet til det som passer. Påmelding på Facebook arrangementet.

Aktiviteten er for de fra 10 år og er gratis for medlemmer og koster 100,- for andre. Helst ønsker vi at de minste har med følge. Vi planlegger med båtplass for opptil 10 deltagere.

Nordhordland Jakt og Fiskelag dekker kommunene Lindås, Meland, Radøy, Austrheim og Fedje. Man trenger ikke være medlem for å være med på arrangementet men ungdomsmedlemmer og barn av medlemmer vil bli prioritert.

Kontaktpersoner ved spørsmål:
Barne- og ungdomskontakt Ørjan Storsæt- 91874590

Arrangør: Nordhordland Jakt og Fiskelag
: Hella kai
Tid: sndag 11. februar 10:00
Ungdom
Anna
https://www.facebook.com/events/1822244628...