Rugdejakt for ungdom

Når høsten er kommet trekker rugdene fra fjellet mot varmere strøk. De stopper en periode på kysten før de er borte for vinteren. Vi blir med Magne og hunden for å jakte på de på Radøy. Det jaktes med hagle mens en går i terrenget og hunden hjelper å lete frem fuglene. Får vi fangst blir det og opplæring på flåing og partering.

Opplæringsjakt for småvilt kan gjøres fra det året man fyller 14 år og etter jegerprøve er avlagt. Det stilles krav til gjennomføring og tilsynsjeger. For å jakte på fugl kreves det mye trening på leirduebanen så dette kan en ikke bare prøve, men vi får være med å lære hvordan det gjøres. Eventuelle jegere må avtales på forhånd og må løse jaktkort for Manger grunneigarlag.

Vi ordner med pølser på primusen men husk å ta med niste og drikke.
Påmelding og samkjøring gjør vi på Facebook arrangement.
Ta med klær og fottøy for tur i skogen.

Oppmøte ved gamle Marås skule på Radøy, Søndag 15 Oktober kl. 10. Vi holder på ca 5 timer.

Aktiviteten er for de fra 12 år og er gratis. Vi tar gjerne med foreldre som også ønsker å lære dette også. De under 18 trenger foresatt erklæring, vi har skjema.

Nordhordland Jakt og Fiskelag dekker kommunene Lindås, Meland, Radøy, Austrheim og Fedje. Man trenger ikke være medlem for å være med på arrangementet men medlemmer og barn av medlemmer vil bli prioritert.

Kontaktpersoner ved spørsmål:
Barne- og ungdomskontakt Ørjan Storsæt- 91874590

Arrangør: Nordhordland Jakt og Fiskelag
: Gamle Marås skule
Tid: sndag 15. oktober 10:00
Ungdom
Anna
https://www.facebook.com/events/6943299041...