– Etablerersenteret i Business Region Bergen har stor pågang på etablererkursene for gründere, sier Sidsel Humberset (t.v.), som i løpet av våren holder 15 kurs sammen med June Kristiansen.

15 kurs for nyetablerarar denne våren

I fjor gjekk over 300 gründerar på kurs hjå Etablerarsenteret, og dei aller fleste har realisert draumen om å starte si eiga bedrift. Denne våren gjennomfører Etablerarsenteret 15 kurs og fem Treffpunkt. Påmeldinga er åpna.

Etablerarsenteret er ein del av Business Region Bergen (BRB), som er eigd av Hordaland fylkeskommune og fleirtalet av kommunane i fylket, inkludert Fedje. Resten av saka er på bokmål, då den er skriven av BRB:

For å imøtekomme økt etterspørsel etter kurs for dem som ønsker å starte sin egen virksomhet, øker nå Etablerersenteret antall kurs både på norsk og på engelsk. Treffpunkt er en nettverksarena for gründere, også antall Treffpunkt økes inneværende halvår.

Øker sjansen for suksess

– Tar du et etablererkurs, lærer du å takle noen av de utfordringene du støter på som nyetablerer. Dessuten får du et nettverk med andre gründere, noe som er gull verdt for erfaringsutveksling, sier rådgiver Sidsel Humberset ved Etablerersenteret i Business Region Bergen.

Kurspakken ABC Etablering er satt sammen av tre kurs som gir grunnleggende kunnskap om blant annet selskapsform, offentlige avgifter, forretningsplan, markedsføring og økonomiforståelse. Prisen for hele kurspakken er 1 300 kroner.

Omstilling

Det blåser en omstillingsvind over landet, og med økende arbeidsledighet er det flere som tester ut idéer og ønsker å sette i gang sin egen virksomhet.

– Vi har merket økningen i arbeidsledigheten, og at flere av dem ønsker å starte for seg selv. Derfor økes nå frekvensen på kursene våre, og vi vurderer også om vi skal ta inn nye tema på både kursene og på Treffpunkt for å imøtekomme andre behov enn det vi har sett tidligere. Vi får også flere fremmedspråklige som ønsker å delta på etablererkurs, derfor legger vi til rette for flere kurs på engelsk, og utvider tilbudet på engelsk til også å omfatte økonomikurset vårt, sier Sidsel.

Nettverksarena

Treffpunkt er en god nettverksarena for gründere. Mange nyetablerere er alene, og trenger noen å bryne idéene sine på og å utveksle erfaringer med.

– Vi har stor og god oppslutning om Treffpunkt, og vi forsøker å finne frem til gode og interessante tema hver gang. Vi har vært innom tema som blant annet sosiale medier, regnskap, styresammensetning og hvordan bygge nettverk. Vi legger opp til ti Treffpunkt i løpet av året – fem i vårsemesteret. Akkurat nå er vi i innspurten med å få på plass vårens program. Merk deg 10. februar – det er første Treffpunkt i 2016, oppfordrer rådgiver June Kristiansen ved Etablerersenteret.

Trykk her for å se kurskalender for våren 2016!

Går du på kurs og Treffpunkt i regi av Etablerersenteret lærer du å takle noen av utfordringene du møter som gründer. Du skaffer deg og et nyttig nettverk – det er gull verdt.
Web levert av CustomPublish